Scoil: Drumlish (C.) (uimhir rolla 10023)

Suíomh:
Droim Lis, Co. an Longfoirt
Múinteoir:
Brigid Lacy
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0758, Leathanach 016

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0758, Leathanach 016

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Drumlish (C.)
  2. XML Leathanach 016
  3. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    people know that the churning is finished. Water is poured on during the churning to warm it and help make the butter. Then the dash is moved over and back in the churn to gather the butter. The butter is taken out and put in a well scrubbed dish then cold water is poured over it and afterwards some salt. Then the patters are well washed with salt and water and the butter is made into bars. Buttermilk is used for calves for pigs for porridge and other purposes.
    I heard this from William Lacey, Drumlish.
    Nancy Collum, Baraugh, Drumlish, Co.Longford
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Nancy Collum
    Inscne
    Baineann
    Seoladh
    Barrach Bheag, Co. an Longfoirt
    Faisnéiseoir
    William Lacy
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Droim Lis, Co. an Longfoirt