Scoil: Láithreach

Láithreach, Co. Mhuineacháin
Mrs Duffy

bhfuil an ceart agat" arsa Máire.
    i "Acht is docha a Pheadair go bhfuil áit dheas thuas 'sna Flaithis". " O tá" arsa Peadar tá sléibhte óir agus boithre meala ann". "An saoileann tú an bhfuil a lán Albanaigh ann" arsa Máire. "Is furus a' aithniúghadh a Mháire nach raibh tu ar scoil ariamh" Cha gcreideann siad is san Mhaighdean Mhuire mathair Slánuightheora an domhain agus nuair nach gcreideann siad in san mhathair caide mar bheadh spéis ag an Mhac ionnta". "Béidh siad san in áit lubhtha féin a Mháire" arsa Peadar. "Acht ar dhóigh ar bith cha bheidh mé i bhfad thuas go gcaithfidh mé litir sa' phost agus cluinfidh tu gach aon rud atá a' dul ar aghaidh ann. Cha mbionn moill ar litir a' teacht annuas mar tá talamh a' tuitim leis." "Sin maith go leór" arsa Máire acht caide mar rachadh ceann suas. Da mbeadh gaoth láidir ann scuabfadh sí isteach 'san fhairrge í."
    D'éug Peadar an chead lá eile acht char chualaidh mé focal ar bith uaidh ó shin.
    Lúcas Ua Cumascaigh