Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_021

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_021

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    thóg se fidal amach o faoi an fallach agus thosuig sé ag damsa agus ag imirt ar an fhidal. Dubhairt sé leis an tailliúir gan innsint do dhuine ar bith céard a connaic sé. Annsin chuala siad an bhean ag teacht agus léim an paiste isteach san cliabhán aríst agus thosuig se ag caoineadh. Dinnis an tailliúir don bean céard a tárla. Annsin d'imtigh an bean le h-agaid an tsagairt agus nuair a dimtigh sí bhí agus an digal aige agus bhí sé ag damhsa ar feadh an ama. Nuair a cuala an páisde choiscéim an tsagairt ag teacht d'iompuig se ar an tailliúir "Ó a
    null