Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_020

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_020

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    o dhuine téigeadh se go dtí an tailliúir agus tígadh an tailliúir a mhiosúr. Annsin racadh an tailliúir go dtí teach an duine sin agus d'fanadh sé annsin go mbéad an culaith déanta aige. An t-am seo bhí bean ann agus bhí culait éadaig ag teastáil uaití. Cuaidh sí go dtí an an tailliúir agus thainig an tailliúir go dtí an teach lies an culaithy a dhéanamh. Ní rabh acht paiste amáin ag an bhean seo agus bhí a fear cailte. Bíod an paiste ag caoineadh i gcomnuigh lá amhain nuair a bhí an bhean amuig le h-aghaid canna uisge leim an paiste amach as an cliabhan agus
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh