Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_032

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_032

Cluichí:-
    Bíonn gach saghas cluichí againn ar sgoil agus sa bhaile.Bíonn cluichí amuigh againn ar sgol agus bíonn cluichí istig againn sa bhaile.
    Amuigh :- Cluichí peile is mó a bhíonn ar siubhal ar sgoil ,ach taobh amuigh de sin ,bíonn "cricket"agus "Rounders"againn .
    Rounders:- Cun an cluiche sin d'imirt ,deintear fáinne de clocha tímcheall na páirce (A sé nó a seacht díobh mór thímcheall agus cúpla slat idir gach dhá ceann)Seasann dream páistí ag cloich amáin dóibh agus seasann an dream eile ag an ceann eile de'n pháirc .Bíonn liathróid ag an dream a bhíonn "istigh"agus buaileann duine acu e agus ritheann sé tímceall na clocha .Má bheireann duine den dreameile air sul a dtuiteann sé ar an dtalamh ,beidh siada -san "istugh"
    Teangacha
    Peadar Ó Lochlainn