Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_036

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_036

salt agus é agus tuiteann sé amach as an gcluithce.leantar leis mar sin ,go dtí go mbínn siad go léir tuite amach ach duine amháin .Togsnn an duine a bhíonn fághtha an slat annsan agus mar sin de.
  2. Ainmidthe Allta.
    Tá alan saghas ainmhidhthe allta le faghail timhcheall na h-áite seo mar:- an Coinín ,an girrfhiadh an broc agus an easóg.
    Tá na coiníní go farsaing mór thímcheall na h-áite seo mar marbhuightear mórán díobh .Uaireannta deineann siad alán díobhála ag ithe féir mar bionn siad go h-ana tiugh .
    Tá alán de na madraí ruaidh thímcheall na h-áite seo agus deineann siad mórán dochair ag marbhughadh uain agus cearca agus éanlaith eile na feirme ach marbuightear mórán díobh.
    Peadar Ó Lochlainn
    An Tearmann, Co. an Chláir