School: Doirín

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. Scéal

Bhí fear mór fada feasógach an fadocon agus deirig a bhean tein bhí se fein ag cailicearact uirte maith agus b'feidir leis ...

Bhí fear mór fada feasógach an fadocon agus deirig a bhean tein. Bhí se fein ag cailicearact uirte maith agus bhféidir leis ac ba e an caoi a raibh sí ag g-eirig nis dona air agus nior mait leis fios a cuir ar an dochtúir mar go gcosnóchadh sé airgead agus nior mait leis sgaradh le aon phiginn. Ar deireadh tainic an dochtur ac ní raibh aon misneach mor aige as an bhean ach dinnis sé don fear ceard a bfearr dí a cataí agus dubhairt sé go dtiubhradh sé cuairt eile uirte fa ceann cupla la. Cuaid seachtain teart agus nuair a tainic an dochtur bhí an bhean curta cailte. Deagcaoin sé a breis don fear boct a bhí ina baintreabhaig agus nuair a bhí sé ag imteact diarr sé a cuid airgid. Cen t-airgead ata i gceist agat arsa an fear feasogach, Ni
    Bríd Ní Malldhóig
    Máire Ní Malldóig