School: Doirín

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

1. Seanscéal

Bhí rí in Éirinn fadó.

Sean Sgeal
    Bhí rí in Éirinn fadó. An lá seó cuaid sé ag iarraidh cén ait a raibh rí an domhain thoir ina comhnuide. Cuaid sé ag an céad teac, d'iarr sé cen ait an raibh rí an domhain thoir ina comhnuide. Ní raibh fios acú cen ait a raibh sé ina comhnuide.Cuaid sé ag an darna teac agus d'iarr sé cen ait an raibh rí an domhain thoir ina comhnuide. Ní raibh fhios acú cen ait a raibh sé ina comhnuide ac com beag mar a raibh fhios ag Rorie of the Hell. Cuaid sé ag Rorie d'iarr sé de cén ait an raibh rí an domain thoir ina comhnuide. Ta fios agam ca bhfuil sé ina comhnuide. Fine fat geese a bhí agam as teac rí an domhain thoir. Cuaid an fear go dtí an teac. Siubhal sé isteac cuireadh failte roimis. Suid sé ar stól agus d'ól sé taé. Tainic an Rí amac agus dubhairt se cluinim bolad Eireannac broc ag cainnt. Dubhairt an fear cluinim bolad Sasanac broc ag cainnt. Tá mé ar tríall do ingin anoct
    Máiread Ní Piotain
    Biddy Sweeney