Scoil: Baile Mhic Airt, An Rinn

Ballymacart, Co. Waterford

12. Lios ar thalamh Ghearoid Cuirrín - Baile uí Chuirrín
    13. Lios ar thalamh Séamus uí Maonaigh - Cill Colmáin
    14. Lios ar thalamh Stíophán Barrún - Barra na Stuac
    15. Lios ar thalamh Pádraig Uí Bhroin - Baile Mhic Airt

Tá lios ar thalamh m'uncail. Timcheall céad bliadhain ó shoin bhí díg árd timcheall air ach níl an díg sin le feiscint anois. Tá fáinne mór i lár na páirce agus tá sé níos aoirde nó an cuid eile den pháirc. Bhí fear ag treabhadh na páirce atá taobh thíos de páirc 'a leasa fiche blian ó shoin. Bhuail an seacht i gcoinne leach a bhí i lár na páirce.
    Cuir sé marc san áit i dtreo nuair a bheadh sé ag baint na mbarraí go bhfuigheadh sé an leac, ach nuair a chuaigh na fearaibh á lorg an blian ina dhiaidh ní raibh pioc de le feiscint. An bliain ina dhiaidh sin nuair a chuaidh an fear ceudna ag treabhadh na páirce bhí an áit ina bhfacha sé an leach lán de píopaí beaga agus ní rabhadar comh mór le meurachán.
    Caitlín Ní Riain
    Padruig Ó Bhoinn