School: Málainn Mhór (roll number 15991)

Málainn Mhóir, Co. Donegal
Liam Ó Beirn

1. Bhí fear as Mena Croise na chomhnuidhe i Málainn Mhóir fad ó shoin. Lá amháin chuaidh sé síos go dtí an fháirrge agus chonnaic sé bean deas. Bhí cóta deas uirthí agus ma gcailleadh sí an cóta sin ní bhéadh sí ábalta gabhail ar shiubha; arais. Thug an fear an cóta agus an bhean abhaile agus phós sé an bhean. Bhí siad ina gcomhnuidhe le chéile támall maith agus bhí páistí acú. Lá amháin chuaidh an fear go dtí an aonach agus nuair a bhí sé ar shiubhal tháinic ceann de na páistí isteach agus dubhairt sé leis an mháthair go rabh cóta deas ins an chuach. Chuaidh an bhean amach agus thug sé an cóta léithe. Chuaidh an bhean ar shiubhal agus níor chualaidh aon duine fa dtaobh a de ó'n lá sin go dtí an lá indiu.
    Pádruig Ó Éigeartaigh
    Málainn Mhóir