School: Málainn Mhór (roll number 15991)

Málainn Mhóir, Co. Donegal
Liam Ó Beirn

1. Tá turas Cholmcille i nGleann Colmcille. Tá sé trí mhíle ar fad. Tá a leabaidh agus a thobar annsin go fóill mar a d'fhág sé iad. Tá a leabaidh déanta de chlocha. Tá turas go dtí an tobar gach blian ar an 9adh Meitheamh. Tá mórán paidrín le rádh agat nuair atá tú ag deanamh an turas. Bíonn níos mó no chéad duine ag siubhal an turas gach bliadhain, o gach uile áit 'san páris agus beireann siad buideal den uisge o'n tobar. Nuair atá tú ag déanamh an turas tá agat túrughadh ag an t-sean roilig agus a gabhail suas go dtí An Fothar go dtí go mbéidh tú suas ag an tobar ar bharr an chnoic, agus tá agat a bheith ag radh do phaidrín nuair atá tú ag siubhal agus gabhail thart na carnánaí.
    Pádruig Ó Éigeartaigh
    Málainn Mhóír