Scoil: Doire Thanaidhe (uimhir rolla 11204)

Doire Sheanaigh, Co. Donegal
M. Ní Amhalaghaidh

nó go gcailleadh siad é agus nach mbeadh a ndéor gheal acú ó sin amach.
    4. Duine ar bith a leigeadh amach an t-eallach, chuirfeadh siad crann mór guise ina sheasamh sán cháirn – iolaigh agus cárnan chloch thart áir. Annsin deirfeadh siad gur chuma caide’n droch- amharc a dheanfhaidhe ortha nach dtiocfadh leis olc a dheanfadh dobhtha.
  2. Sniomh.
    I bhfad o shoin ní cheanneochthaidhe snath ar bith ar chor ar bith ins na siopaí nó ní rabh sé ins na siopaí ach oiread.
    Sé an doigh a n’deanfaidh an snath. sniomhaidhe é : se sin núair a lomfaidhe na caoirigh nighfidhe an lomairt agus thriomeocaide i. Annsin nuair a bheadh sí triomuighthe [feoidh]? go maith, bhrisfidhe agus spionnfaidhe súas é léis na cardaí. Sin dha ghiota bheaga adhmaidh agus beánglainn bheaga uilig air cosamhail lé snathadaí béaga sáithte amach as. Annsín
    Anna Ní Duibheannaigh
    Doire Leac Chonaill Thuaidh, Co. Donegal