Scoil: Doire Thanaidhe (uimhir rolla 11204)

Doire Sheanaigh, Co. Donegal
M. Ní Amhalaghaidh

Ar an leathanach seo

1. Tá bordaí ar dhá chéad gó leith bliadhan tá ó shoin, bhí Rí ina chomhnuidhe ins an taoibh seó de’n tír ‘arb ainm do Riogh. Bhí trí cláigne mac aige, bhí siad ar ná fír a b’urradhantaidhe agus a b’éifeachtaíghe fa’n áit. Sé mác a mhic a bhí lé é a chur cun báis, ach chaithfeadh sé trí ceisteannaí a chur air nach mbeadh sé ábalta a fhúasgladh sul a mbeadh sé abalta é a dheanamh. Posadh an chead fhéar agus an dára feár. Ach ní rabh iomradh ar bith posadh ag an fheár a b’óige, nó ní rabh an mhac ariamh da rabh ag an bheirt eile nar chur Fíonntáin chun báis. Bhí sé ag gabhail de’n fheár a b’óige ar fad ag
    AT0950: Rhampsinitus
    Anna Ní Duibheannaigh