School: Mínbeannaid (roll number 16668)

Mín Beannaid, Co. Donegal

Muinntir Chráimhsigh (Boners alias (Crampsey i gConndae Doire)
    na gcrámh-scian lobhtha
    Ní fíos d'éinne cad chuige ar tugadh an leas ainm orra.

Clann tSuibhne na miodog agus Muinntir Shearcaigh na mbruideog
    Is leír do chách sa Ghaeltacht a bhfuil aithne aca ar muinntir Shearaigh, nach féidir leo tuarascbhail a thabhairt ar imtheachtai ar bith gan an nós no an gnás seo ag bheith acha

Muinntir Ghallconhair na gcipín dóíghte
    Níl an dream seo ainmnighthe ar na dreamnanna a bhfuil toil aca de throid. Ach tráth ar b'eígean dobhtha troid a dhéanamh, thárla go bhfactas do na gcuid mban go mbrisfidhe ortha agus go gcaillfeadh siad an lá.
    An siubhal leobhtha-san, déarg (?) siad a rabh de smutan, gráigeanna agus maidí fa reír sa teinidh, agus ar aghaidh leo ag bráth tuille cuidighthe a thabhairt do na gcuid fear, sa gleó agus de réir baramhla
      1. people
    Seumus Ruadh Ó Dómhnaill