School: Bun an Inbhir (roll number 5166)

Bun an Inbhir, Co. Donegal
Eoghan Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    sé bás d’iarr sé ar an ghasúr ial a bhárr a rubaill go bun a cluaise a tharraing amach eisean is dá dtiocfadh i námhaid ar bith ort. Tarraing an ial anois is do phoca agus buail é. Rinne an gasúr mar a d’iarr an tarbh air. Cur sé an tarbh beag síos a bpoll agus d’imtigh sé leis gur casadh fear air. Cur ceist air an ndéanfadh se fastód dubairt an gusúr go ndéanfadh. Níl a dhath le deanamh agat ach an teallach a bhuachalleacht. Dubairt an fear (na) go rabh coillidh mhór ins an aith agus tá trí fáitidh agus ní leatsa an teallach a leigint isteach inntí ar chor ar bith nó marbochaidh na fathidh seo iad agus tú fhéin.
    Cuaidh an ghasúr amach a (bhuall) bhuachailleat cur sé an t-eallach isteach sa coillidh agus d’imthigh sé leis go dtí go dtainig sé go dtí crann ubhalaí. D’ith sé a sháith aca agus annsin cuala sé an talamh ag dul ar crith. Cuaidh sé suas ar an crann agus tháinig sé fathach,
    AT0300: The Dragon‑Slayer
    Nábla Ní Giollacomgaill