School: Bun an Inbhir (roll number 5166)

Bun an Inbhir, Co. Donegal
Eoghan Mac Pháidín

1. (continued from previous page)
    mbuailfeadh siadin tamall daobhtha agus go dtiocfadh leo a sgríste a déanamh. Annsin thainig an fear agus síl é gur clann a mhic fhéin a bhí ann agus mharbh sé an triúr a bhí ag déanamh a sgríste. D’imthigh an triúr eile leo go dtainic siad fad le teach Pobail. Nuair a bhí an fear eile ar siubhail giota chogain sé a ordóg agus fuair se fios gur clann a mic féin ann agus pill sé arais.
    Nuair a chonnaic siad é ag teacht chuaidh siad isteach go teach agus thoisig siad a leigheadh Aifreann. Tainic seisean fad le teach an agus d’amharc sé isteach agus dubhairt sé leis fein nach rabh ai annsin act sagart agus d’imthig é leis ar bealach. Nuair a fuair siad ar siubhail é d’imthigh siad amach as teach an phobail agus na baile leo slán. Fuair mé an sgéal seo ó Bhrian Ó Gallchobhair
    Bríghid Nic Fionngaile
    An Ghlaisigh, Co. Donegal