Scoil: Cnoc an Stolaire (uimhir rolla 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a léithid go fóill agus nach d'tiocfadh saidhbhreas a áthair a innse. Maith go leór arsa an ríg tá tusa ag gabhal a fhanacht ins an t' seomra a bhfuil tú ann go dtí go d' tiocfáidh teachtaire atá mise ag gabhal go h'éirinn arís agus go n' innseochfháidh sé ós cómhair a bhfuil í láthair annseo an cíneal cómhnúidhe atá ortsa in Éirinn. Cuireadh an teachtaire ar shiúbhal ar dhruim beátháigh go h'éirinn agus bhí an fear óg na shúidhe annsin agus é í g 'cruadh chás millteanach réidh leis an urlar é a shlugadh isteach agus é ag 'uidhe nach b' pilleadh an t' eachtaire go deó.
    Tháining an teachtaire go h' éirinn agus chuartáigh sé achan áit ach ní rabh trácht nó tuaraisg le fághal air rí fraoch thíos nó thúas. Thainig sé go gaillimh agus lá amháin bhí sé ag 'abhal trasna os ceann binne agus chonnaic sé fear thíos ina lár ag bainnt fraoch agus nuair a thainig
    AT1455: The Hard‑hearted Fiancée
    Máire Ní g Cionnlaoi