School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear agus bean ann aon uair amhain agus bhí mac amhain aca.

(continued from previous page)
    agus a radh " Mise do mac" agus tiocfadh sí in a dath fein arais. Dinnis sí do go rabh teach beag thíos ag taobh na fairrge agus ins an lá tá na gobliní san fhairrge. Dimthigh an gasúr go dtí an teach a rabh a mhathair ann. Chuaidh an gasur isteach agus rinne se mar diarr cailleach -na-gcearc air. Tháinig sí in a dáth fein arais.
    "O bub bo" arsa an mhathair caidé túg annseo thú. ma tig na goblíní ort ní imthighchaidh tú ortha. Níl mise ag gabail a imthigheacht go mbeidh tusa liom. Caithfidh tú a ghabhail a bhfolach faoi an toigh atá ar an teach go gasta no gó mbeadh na gobliní ag
    Padraigh Mac Aoigh
    Áine Nic Aoigh