School: Killymard

Killymard, Co. Donegal
Máire Nic Críosta

1. (continued from previous page)
    dall. Chuaidh se le lucht leanamainte Naomh Padraig. Lá amhain nuair a bhí sé fhéin agus searbhontae an Naomh ar lorg nead éan chonnaic an giolla fáinne mór i lar crainn. Téip air a bhogadh agus d’innis se d’Oísin. Dhiarr Oisin air cuidiú a thabairt do dul suas sa chrann. Rinnead sin agus thog Oisín an fainne amach gan an triob lóid a ba lugha. Ar an bhomhaite thainig an radharc arias chuige. Coinnigh sé i gcroide ‘a bhoise é agus bhí sé brodamhail as. Thainig Naomh Padraig agus d’iarr sé an fáinne ar Oisín.
    D’e tig sé a thabhairt do. Gearr an Noamh Comhartha na Croise as a chionn agus d’imthigh sé as radharch agus fagadh Oisín dall mar bhí sé.