School: Caiseal (2) (roll number 15393)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    Tá teangaidh an mhadaidh ruaidh maith fá dhoinne deilg a bhaint as do cois, do mhéar, nó áit ar bith eile a mbíonn siad.

Sgéál:- Críoneacht an Madaidh Ruaidh
    Lá amháín bhí fear ag dul as Fánaidh go Rosg-Guill i currach. Nuair a bhi sé réidh le dhul isteach sa currach chonnaic sé madadh ruadh na luighe chois an cladach. Shíl an fear go rabh sé marbh mar bhí an madadh ruadh ag leigint air fhéin go raibh. Chait sé an madadh ruadh isteach san currach agus bhog leis siar go Rosg-Guill. Nuair a bhí sé ag tarraing aníos ar an chladach, chait sé amach an madadh ruadh ar shíl sé a bheith marbh. Níor luaighe a d'fhág an fear síos an madadh ruadh ar an talamh, na as go bráthach leis an madadh ruadh agus ní fhacadh an fear an madadh ruadh ní bá mhó.
    Tréasa Ní Fhríghil
    Gort na Trá, Co. Donegal