Scoil: Leitir Sean-Bhoth (uimhir rolla 12900)

Lettershanbo, Co. Donegal
S. Ó Ferraigh

1. An focal "Cuibhreann" :-
    'Sé bunús an fhocail seo d'réir Paidí na Gaedhilge as Gaot-Dobhair ná an Comh-fhocal "Comh" agus "Rann."
    Le linn na ndlighthe Pianamhla b'é an Reacht ná rachfadh an dealamh ó athair go mac fé mar rachfadh d'réir an tsean-dlighe ach chaithfidh an fheirm a roinnt idir na mic uilig idtreo go ndeánfaidh ní ba bhoichte iad. O'n Rann nó an Roinnt chomhtr (?) sin as gach mac a dtáinic an focal cuibhreann.

Tá Paidí na Gaedhilge fá aois an phinsiún. Comhnuidheann sé ar na h-Áird Dhonn i nGaoth Dobhar.

Riaghal-Ród' adeir sé an focal ceart ar bhóthar iarainn.

"Riaghal-Ród" adeir sé an focal ceart ar bhóthar iarainn. Tá na riaghalacha leagtha síos go riaghalta; agus Ród an sean-fhocal ar bhealach-mhór nó treó. Tigh an focal Riaghaltas ó Riaghal. Dá bhrígh sin - Riaghal-Ród.
    Chuir mé ceist air goidé'n Ghaedhilg bhí ar an fhocal "Bowl." "Cuir thusa beárla air" an freagra fuair mé
    S. Ó Fearraigh
    Paidí na Gaedhilge