School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Donegal
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (no title) (continued)

Bhí fear ann i bhfad ó shoin agus is fada ó shin a bhí.

(continued from previous page)
    [eideam]? go bhfuil tusa cleachtuighthe le [dheachta”]? arsa fear an toighe ósta. “Tá” arsa seisean tá mé cleachtuighthe “le cuideachta” “gréasaidhe amuigh annseo agus bheirfidh mé isteach é”. “Tá sé na sgeúlaidhe iangantach maith agus coinneóchaidhe sé cuidheachta [t]?. Chuaidh sé amach agus thug sé isteach [s]? greúsaidhe agus thug sé an bheirt [os]? ‘un tsiopa agus thug gloine uisge beatha do gach duine acu. D’fiafruigh an fear do’n ghreusaidhe ca n-ainm a bhí air. “Johnnie” arsa an greusaidhe “bhal Johnnie ma théigheann tusa thart uair a chluig fa’n (greusaidhe) tábla agus [en]? a fhocal a labhairt le duine arbith ach mise Jonnie agus mé ag [dul]? thart beurfaidh mé púnta duir” leoga is mise an fear a dhéanfas [n”]? “Oir is iomdha péire bróg a bhéith [aothrui]? déanta agamsa sul a [béadh]? an púnta saothruighthe agam” [uth]? sé do a chota agus thóisigh sé ag dul thart fa’n tábla agus níor [abhair]? sé a’n fhocal le duine arbith ach “mise Johnnie agus mé ag dul thart”. “Mise Johnnie agus mé ag dul thart.
    Máire Ní Eichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Donegal