School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    coillidh go dtí Eas na Lárach agus Eas na gCrúb 's murar mhéaduigh sin ar dhiamhaireacht agus draoidheacht na h-áite 's ar thuargán na claise níor bain sé de. An sruth 'na chubhar bhán anuas ón bhall beag thuas os ar gcionn 's é a' léimnigh 's a' gluaiseacht go garg-cheolmahr 's go geal-gháirtheach go ndearn sé neimh-nidh de'n chlagarnaigh. Górmhar an radharc é seo astoigh san leath-dhorchadas gan aon ghó. Nuair ghealaigh an spéir arís bhí muid ar bharr an árdáin a' féachaint síos ar an ghleann, na cuibhrinn roinnte 'na dtriantáin 's 'na gceithre-shlisneacha suas ar an da thaobh go mullach agus ar chlár gheal na mara fíche míle amach agus stuadh-cheatha 'na leath-fháinne gleoidhte mar fhráma ar an radharc. Gleann aoibhinn Áirimh. Nár mhéanair bheith ann, in aidhmheoin gach
    P. Mac Ailín
    Múinteoir