Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Uí Ciarbháin an tainm a bhí ar an mnaoi ba leis iad. Bhíodh tú in ann ceithre coinnle d'fhagail ar piginn. Tá fear ag deanamh tairnígh fos i nGailliamh. An luach a bhí ar an gaibhneach na leath-piginn an ceann. Bhí fear beag agus an tainm a bhí air na "Tom the Thather". Bhí sé in ann teach a chuir gceart nuair a bhí báisteach ag teacht isteach. Bhí sé in a gcomhnaidh san gCladach. Fear an mhaith a bhí ann.
    Máirtín de Brún - Fuair mé an sgéal seo ó mo shean-mháthair, Cnoc A Diollán
  2. Long ago there lived in Claddagh an old woman who used to make tallow candles. These candles used to be used at wakes. This old woman lived in Claddagh for some years.
    A couple of women out of the village in Claddagh used to work in a house for a certain number of years making their own soap. They used no other
    Martin Cox
    Mr Patrick Cubbard