Scoil: Naomh Nioclás, An Cladach (Buachaillí) (uimhir rolla 4501)

Townparks, Co. Galway
P.S. Ó Neachtain

Ar an leathanach seo

1. An lá indiú tá na daoine ag fághail bháis in a mílte. Bhí mé ag cainnt le sean mnaoi indé agus dubhairt sí na sgéalta seo faoi leighiseanna. Ins an t-am fadó bhí go leór leighiseanna ag na daoine.
    Bhí leigheas speiceálta ar na daoine fadó agus seo é: - Dá mbeadh eittine ar duine cuireann an dochtúir iad faoi oibruighadh agus b'féidir go gheobhfaid an duine sin bás.
    Acht tá éile ar an tinneas sin. Dá gheobhfeadh daoine dreóilín agus é a marbhadh agus an fuil a fhágail le é a ól sin leigheas le h-aghaidh eittine. Tá leigeas éile le dealg. Ma rachaidh tú go dtí an oisbeadáil bheadh na mac leighinn ag oibruigeadh ort. Tá sean leigheas ar an tinneas sin. Teanga sionnaigh a fhaghail agus é a cuir ar do chois agus tarraingóchaidh an teanga an dealg amach.
    Pádhraic Ó Dochartaigh
    Peadar Ó Laoidh