School: Gort na Léime (roll number 13012)

Gortaleam, Co. Galway
Liam Ó Ceallaigh

1. (continued from previous page)
    sean fhear isteach arís rinne an bhean óg cupáin tae dhó agus fhad is bhí sé ag ól an tae d'iarr an sean chailin siosúr ar an mbean óg. Thug sí sin dí , agus céard a rinne sí leis an t-siosúr acht píosa beag do bhaint de chóta an t-sean fhir. Nuair d'imthig sé abhaile chuir sí síos braon bainne, agus chuir sí an píosa de chóta an t-sean fhir síos ag bruith ann. Nuair bhí an bainne bruichte agus an súgha bainnte as an bpíosa, d'ól sí é ,agus dubhairt go croidheamhail 'Tá mé ceart anois a Mháire; ni fheadfaidh sé droc shúil a dheanaimh dhíom'
      1. supernatural practices
    Miceál Ó Branáin