Scoil: Doireadh (uimhir rolla 12946)

Na Doiriú Theas, Co. Galway
Pádraig Ó Heidhin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    muid ná go bhfanfá agam ar dhá chéad punt go mbeinn cómh dall is nach n-aithneóchainn bó thar chapall, agus anois tá an t-am thuas. Caithfidh mé an dá chéad punt a thabhairt dhuit".
    Thug an ministéar an dá chéad punt do Jack, agus b'éigean don ghaduidhe céad agus naochadh punt a thabhairt dó, agus d'imthigh leis abhaile go dtí a mháthair, agus a dhóthain airgid aige agus bhí sé go maith arís an fhaid is mhair sé.
  2. Cromail an Caibileéara Bróg.
    Ba caibiléara bróg é Cromail i dtús a shaoghail. Bhí sé na chomhnaidhe i Sasana. Bhíod fear ag dul thart ar fud na h-Éireann ag innseacht sgéalta do na daoine agus sé an t-aimn a bhí air ná an Bráthair Bán, fear an-naomhtha a bhí ann. Bhí feilméara i gCo. an Chláir a raibh feilm mhór talmhan aige agus tháinig an Bráthair Bán go dtí é lá amháin. Dubhairt an Bráthair
    Peadar Ó Briain
    Feirmeoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)