Scoil: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. Galway
Múinteoirí:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    h-iarradh deireannach go leor. Nuair bhí sé ag tarraingt ar an gcnoc chuala sé páiste ag gol istigh san gcnoc agus an mháthair ag rádh leis an bpáiste gan a bheith ag gol, go mbeadh fuighleach bainne acu ar maidin mar go mbéarfadh an bhó. Nuair a chuala an fear é sin dubhairt "bíodh sí agaibh". Chuaidh sé abhaile agus ar maidin nuair a d'eirigh sé bhí an bhó ag an doras aige agus an laogh léi. Tháinic an bhó abhaile slán aige faoi go raibh sé chomh grádh-diadhamhail agus go bhfágfadh sé aca í agus nach leigfeadh sé sgread bhainne ortha.
  2. Bhí fear sa Teach Mór. Bhí budóg i gClochar na gCon aige. Bhí fhios aige go raibh sí i ngar do laogh. Tar éis an Aifrinn Dé Domhnaigh chuaidh sé ar a tóir. Chuartuigh sé Clochar na gCon ar feadh an lae. Le caoin an tráthnóna fuair sé í taobh thiar dtuaidh de Thulaigh na Sidheóg. Thug sé leis í agus cosúlacht mhór laoigh uirthi. Nuair a bhí sé ag dul síos chuala sé an páiste ag caoineadh agus ag sgreadach agus bhí bean ag iarraidh é bhréagadh. Ins an mbréagadh dubhairt sí
    Tulaigh na Sióg, Co. Galway
    Eoghan Ó Neachtain