Scoil: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. Galway
Múinteoirí:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

maith annsin nach raibh aon ghnaithe abhaile aige mar gheall ar an rud a bhí déanta aige.
    D'imthigh leis annsin agus ba ghearr a chuaidh sé gur casadh tincéara air. "Cá bhfuil tú ag dul?" adeir an tincéara. "I ndiaidh mo chinn rómham," ar seisean. "Déanfa sin," adeir an tincéara, "fág seo i n-éinfheacht liom-sa bheidh muid i n-éindigh pé áit ar bith i na dtiocfaimíd."
    D'imthigh leo annsin go dtáiniceadar chomh fada le caisleán ríogh. D'iarradar lóistín na h-oidhche agus fuaireadar sin agus fáilte. Dubhairt an rí leó go n-íocfadh sé go maith iad dá dtéighidís suas sa sean-chaisleán agus an oidhche a chur tharta ann agus fios a thabhairt dó an bhfaca siad aon cheó nó nach bhfaca.
    Nuair a tháinig an oidhche chuaidh an feilmeóir agus an tincéar chuig an sean-chaisleán agus chuadar a chodhladh ar leabaidh a bhí ann. Timcheall is meadhon oidhche dhúisigh an feilméar agus chonnaic sé an rud soillseach thíos i dtóin an tseómra. Bhí fhios aige gur buidéal fuisge a bhí ann. Dhúisigh sé an tincéar agus dubhairt sé leis a dhul síos agus an buidéal a thabhairt aníos. Chuaidh an tincéar i gcoinne an bhuidéil. Nuair a shroich sé an áit bhí trí cinn ar fad ann. Rug sé ar cheann acu le é a thabhairt leis acht dubhairt an guth leis é a fhágáil. Rug sé ar an darna agus an tríomhadh
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    AT0563: The Table, the Ass, and the Stick