School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

siad na clocha le casúr. Annsin cuireann siad isteach san dtornóig iad.
    Cuireann siad sreath cloch, annsin sreath coke, sreath cloch eile agus coke. Clúduigheann siad iad le píosaí stáin. Annsin lasann siad teine mhór mhóna agus coke. Coinnightear an teine ar lasadh ar feadh dhá lá agus dhá oidhche.
    Bíonn an aol réidh annsin. Tógtar amach é agus ceannuigheann muinntir na h-áite cuid de agus díoltar an cuid eile do dhaoine a thagas le trucaillí.
    Úsáidtear an aol chun na tighthe a aol-dhathú istigh is amuigh. Cuirtear ar thalamh atá ana fluich é agus déantar úsáid as chun bóithre a dheisiú.