Scoil: Shindilla (uimhir rolla 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó in ..... agus sé an t-ainm bhí air Seán de Búrca. 'Sé an leas ainm a bhí air Seánín na .... Bhí tarbh aige dó fein agus na daoine thart timpeall. Lá amháin tháinig bean as Gleann Treasna le bó chuige agus níor tha.... an bhean seo le Seán. Ní leigfeadh sé an bhean in aice leis an tarbh agus sheas sé roimh an bhó. Dr... an tarbh thart agus mharbhuig sé an fear. Nuair a chula na daoine thart timpeall faoi, tháinig siad le madraí agus madaí cún an tarbh a chuir ón bhfear caillte ach níór éirigh leo. Congbhugh an fear seo a bhí ann ag bualadh an tairbh ach ní raibh aon mharc ann. Bhí sé ag ionnsuigh an fear caillte nó gur chuir sé isteach i bpoll sa bportach é, áit nach raibh sé... a dhul in aice leis. Nuair a chuala
    Mairtín Ó Cheallaigh
    Maam Cross, Co. Galway