Scoil: Shindilla (uimhir rolla 14285)

Lurgan or Shindilla, Co. Galway

Ar an leathanach seo

1. Uair amháin bhí fear as Rosmuc agus chuaidh sé go Gaillimh. 'Sé an t-ainm a bhí air Seán Seóige. Fuair sé a chuid rudaí agus d'iomchar sé deich gclocha ualaigh abhaile ar a dhruim.
    Bhí fear ann uair amháin agus bhain sé seacht bpáirc fhéir in aon lá amháin agus thosuigh sé féin agus beirt fhear eile in aonfheacht ar maidin. Dubhairt duine acu go mbainfeadh sé an oiread seo fhéir. Dubhairt an fear eile, "do dubhshlán é a dhéanamh." Fán go bhfeicfidh tú a deir sé. Bhain an fear seo seacht bpáirc, níor bhain an fear eile acht trí páirc agus níor bhain an fear eile acht leath-pháirce. Dubhairt an fear nach raibh bainte aige leath-pháirce go raibh a speal briste agus gur chaith sé a bheith ag cuir caoí uirthi chuile noiméat. 'Sé an t-ainm a bhí air na daoine seo; Máirtín Ó Conaire, Séamus A Búrca agus Seán Ó Fhlabhertaigh.
    Beartlí Ó Conaire
    Ros Cíde, Co. Galway