Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    uirthi. Tháinig an bhean isteach is bhain sí an mhéar dí. Annsin chuaidh an cailín abhaile agus tháinig an darna cailín agus tharla an rud céadna dhuithe is a thárla don chéad duine acht baineadh dhá mhéir duithe. Annsin tháinig an tríomhadh cailín agus thárla an rud céadna dúiche acht baineadh trí mhéar duithe. Annsin cuireadh an ola ortha agus bhí an bhean istigh agus dubhairt siad leis an mbean nach leigfidís chun na flaithis í. Annsin nuair a cailleadh an bhean mór leig siad isteach chun na flaithis í agus b'éigin duithe imtheacht.
    1.An té is mó shiubhlas 'sé is mó fheiceas.
    2. 'Sé dúnadh an stábla i ndiaidh na fóghla.
    3. An té a thóigeas an builín do'n chlár 'sé a chaithfear é a íoc.
    4. An áit a bhfuil an t-iomaire ar an bhliadhanseo 'seadh a bhéas an chlais an chéad bhliadhain eile.
    An áit a' mbaintear an crann is ann a thuiteann sé.

An té is mó shiubhlas 'sé is mó fheiceas.