Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. Fir Láidre
    Bhí fear ann fadó agus sé an t-ainm a bhí air Marcus Ó Neachtain. Fear mór láidir a beadh an fear seo. Ní bhíodh sé a' iarraidh acht troid. Nuair a bhí sé óg bhíodh sé ag iomchur ceagannaí poitín ar a dhreim i n-éadan na gcnoc. Bhíodh sé fhéin agus daoine eile a' throid i gcomhnuidhe.
    Bhí an aois a' teannadh leis go mór agus nuair a bhí sé a' fhághail bháis dubhairt sé leis na daoine ól a bheith ar an tsochraide agus dubhairt sé 'chuile uair dá mbeadh siad a' leiginnt a scíthe a bheith a' bualadh a chéile. Tar éis na sochraide bhí fear ann agus bhí sé ag ól agus ag bualadh agus ní raibh sé i ndon siubhal abhaile bhí an oiread sin buailte air.
    Peadar Cínde
    Ainmneacha eile