Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway

"Tá na h-aingil".
    "Céard sin 'do dhiaidh",
    "Tá na h-aispil".
    "Céard sin ar do dheas",
    "Lámh tá trí bhraon d'uisge an domhnaigh a chuir Muire liomsa ag déanamh eólais ó dhoras go doras Phárras, go ndúintear dóirse Ifreinn agus go n'osgailtear dóirse fhlaithis. A Naomh Mhuire Mháthair Dé leig isteach mé ar dhoras na Féile sa n-áit nach n-iarrfaidh mé biadh ná éadach eochair Phárras tá mé ag iarraidh. Atá sa dabhach úd tháll a bhfuil fleasg óir in a cheann is coinneall shoilseacht i na lár.
    Tháinic oidhche tháinic ceó tháinig Bríghid le na brat. Micil le na sgíath, Breanghlán fada agus, Breanglán gearr. An té déarfad mo phaidir ceann d'oidhche agus ceann do ló go mba aoibhinn dhó.
    Peadar Ó Conaire
    Os cionn 65