Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

Ar an leathanach seo

1. Bhí amadán ann fadó agus ní raibh sa teach acht é féin agus a mháthair. Bhí rún aige pósadh acht sí an mháthair a chuaidh ag iarraidh na mná dhó. Nuair a d'imthigh sí ag iarraidh na mná d'fhág sí arán bacáilte agus feoil ar an teine.
    Bhí dhá bharraille poitín sa teach freisin. Dubhairt sí leis nuair a bhí sí ag imtheacht piobar agus salainn a chur ar an bhfeóil. Bhí gadhar agus cat sa teach agus Piobar a b'ainm do'n ghadhar agus Salann a b'ainm dho'n chat. Mharbhuigh sé an gadhar agus an cat agus chuir sé síos iad leis an bhfeóil. Is gearr go dtáinic coileach isteach agus thóig sé an corca as barraile is chaith sé leis an gcoileach é.
    Thosuigh an poitín ag sgartadh aníos
    Nóirín, Bean Uí Mháille