School: Clochán (roll number 14987)

An Clochán, Co. Kerry
Seán Ó Cúrnáin

Bhí fear dall i gContae Corcaighe fadó shoin agus b'fhearr lena bhean ná an saoghal ...

Bhí fear dall i gContae Corcaighe fadó shoin agus b'fhearr lena bhean ná an saoghal go mbeadh se marbh. Dubhairt sí leis lá dul a balccaireacht leí. Shiubhaladar leó gur cuadar in imeall coille. Bhí siad ag imtheacht leó gur cuadar go bruachabhann agus dubhairt sí leis suidhe síos annsan go dtí go dthiochfad sí ag triall air thar nais, gur theastaig uaithe dul i leath thaoibh, níor thainig sí ag triall air ó shoin. Dfhág sí annsan é ar fad. Bhí sí a cúineamh go bfaghadh sé bás mar ar fhág sí é. Nuair ná raibh sí ag teacht ag triall air, bhí sé ag treabhadh roimis gur cuaidh se in acran i gcallarnac draoidhean dubh is ní nfheadfad sé dul ná teacht. Shuigh sé siós mar a raibh se agus do chrom sé ar marbhna do féin agus seo mar thosnuig sé.
    Maitias Ó Dúbhda
    Baile na Leacan, Co. Kerry