School: Scoil N. Erc

Baile an Mhúraigh, Co. Kerry
Bean Uí Chinnéide

1. Sgeul Grínn.
    Bhí lánamhain na gcómhnuidhe i dtig beag fadó. Bhí aindeise an t-saoghail anuas ortha bféidir mar a mbeadh an óinseach mná bhí aige ná beadh an fear leath chómh h-olc.
    Ní bheadh an bhean san pósta leis mar mbeadh a máthair. Thárla go raibh Dómhnall an fear ag gábháil thar thig áirithe tráthnóna breágh Samhraidh. Do chualaidh sé an bhean istig sa tig ag moladh a h-ingíne go raibh sí chómh maith chun sniomh. Cuaidh Dómhnall isteach d'innis an bhean so an sgeal do. Dúbhairt an fear seo go pósadh sé féin an inghean.
    Do pósadh
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze