Scoil: Doire Liath (uimhir rolla 10102)

Derryleagh, Co. Kerry
Siobhán Ní Shúilleabháin

1. "Sáruigheann an tsainnt í féin."
    Bhí sprionnlóir mná ann uair. Níor thug sí déirc d'aon bhacach raimh. Do chualaidh Eóghan Ruadh thoirste agus dubhairt go mbeadh an diabhal i gcabhair dí nó gcaithfeadh sí rud éigin a thabhairt do féin.
    Lá de's na laetheannts do bhuail sé cúiche isteach agus 'sé an gnó a bhí ar siubhal aici a' déanamh cuigine. Do bhuail se sall chun na meidre agus do bhuail greas. Dubhairt sé, "ím ar a gcuiginn seo, agus ím na gcomharsan, agus a bhfuil d'ím ó'n Snaidhm go bólus". Cheap sí go raibh aici. Do sceinn sí amach go tig an bhainne go maiseamhail agus thainig isteach go flaitheamhail gus bhí fiadh-bhoula leamhnachta aici.
      1. poetry
    Síghle Ní Shúilleabháin