Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 05_040

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 05_040

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    siad nuair a bhí óg nár raibh sé ceart ag duine ar bith pósadh ar Dia Satharn. Dinnis siad dom gur cualaidh siad faoi fear a pós ar Dia Satharn agus nach raibh sé ach seachtmhain pósta nuair a cailleadh é agus cailleadh a bhean mí ina dhiad. Dubhairt siad liom chomh maith má pósann duine agus é ag cur báistighe nnach bhfuil an posadh sin deanta go maith. Tugann an cuid is mo des na daoine stos mar spré agus tugann cuid eile des na daoine airgead. Ma bíonn duine ar bith ag posadh anaice an teach tugann a muinntir talam dhoibh mar spré. Tugann cuid eile des na daoine earraigh mar fatai ma bíonn neart acu. Oidhche na bainise tugann buacailli tuige go dtí an teac. Bíonn siad. Bionn siad gleasta go deas agus bíonn
      1. poetry
    Siobhán Nic Manamon