Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_014

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_014

Ar an leathanach seo

1. D'itheadh na daoine trí beile sa lá san am fadó. An briocfeasta, an dinnéar agus an suipéar a thighadh na daoine siad ar trí béile. Biad a ithead. Iteadis an mbriocfeasta ar a naoi a chlog an dínnéar ar a aon a chlog agus an suipéar ar a sé a chlog. Dheanidis a lan obair raoimhe an mbriocfeasta. Bhiod leite aca ar a mbricfeasta agus fataí agus bláth ar a ndínnéar. Bíodh tae agus basctai aca ar a suipéar. Iteadis go leor fataí agus d'oladis a lán bainne. D'oladis blát, banne géar agus bainne lamhnach. Bhíod an bord i lár an urlár. Ní bíodh bord croctaí
    Tomas Ó Ceamarcaigh