Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

sparán.
    Nuair fuair sé amach nac raibh an sparán aige cheap sé go raibh sé caillte aige. Ní raibh a fhios aige céard a dhéanfadh sé. Chuaidh sé go dtí an sagart agus d'innis sé an sgéal dó. Dubhairt an sagart le na daoine an té a fuair é a thabhairt don bráthair.
    Bhíodh an sagart agus an bráthair ag guidhe go dtiocfadh a mí-ádh aisteach ar an duine a ghoid an t-airgead. Bhí an t-am ag imteacht agus ní raibh focal ar bith fá'n an sparán agus bhí an bráthair bocht go cráidhte. Bhí gach duine ag fanacht go bhfeicfidís cé ghoid é.
    Lá amháin bhí an bráthair ag leigeadh agus chuala sé an sgreadáil ba bhrónaighe dár chuala duine ariamh agus d'fhéac sé in a thimcheall agus
    2. am
    Brigid de Róiste