Scoil: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    i na dhiaidh shin thug sé amach ó'n áltóir go raibh croiceann an fhir an an Diabhal acht go raibh dóchas go mbéidir go mbeadh a anam ag Dia. Dúbhairt sé freisin aoinne bheith ag iarraidh droch achtuighne dhó fhein go bhfuigheadh sé é.
  2. Bhí lánamhain in a gcómhnaidhe thart i nDubhloch i n-aimsir an droch shaoghail agus bhí páiste amháin acú. Ní raibh an páiste acht cúpla mí d'aois nuair a fuair a mhathair bás. Ní raibh bainne na tadaí ag an páiste bocht le na choineal beo. Bhíod sé i gcómhnaidhe ag coineadh san oidhc he agus n'éigin de'n fear é a shineadh
    1. am
    Síghle Bairéad