Scoil: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal

Bhí Rí ann fad ó shoin agus phós sé bean a bhí iongantach bocht. Nuair a bhí siad bliadhain pósta bhí mac óg ag bean an Rí.

Bhí Rí ann fad ó shoin agus phós sé bean a bhí iongantach bocht. Nuair a bhí siad bliadhain pósta bhó mac óg ag bean an Rí. Chuir an Rí ceist uirthi cé b'fhearr léithe beith ag tabhairt aire díthe agus dubhairt sise gur a deirbhsiúr fhéin. Nuair a bhí an deirbhsiúr seachtmhain ag tabhairt aire díthe chóirigh sí coileán bheag madaidh agus chuir sí an leanbh amuigh ar taoibh an bhealaigh mhóir. Bhí fear ag gabháil thart ag díol feóla agus thóg sé an leanbh leis na bhaile agus d'iarr sé ar a mhnaoi aire mhaith
    AT0707: The Three Golden Sons