School: Boltifree (roll number 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (continued from previous page)
    D'imthigh siad agus bhí an tráthnóna ann nuair a shroic siad na Gleanntaigh. Shuidhe fear ba gCruach isteach agus thoisigh sé ag ithe. D'ith se leis go rabh sé ag an t-ochtmhadh ceann déag. "Tá siad ag teacht aníos in mó sgeadamán".
    D'fiafruigh an fear uasal do fhear an toighe caidé a bhí se ag rádh. "Deir sé go n-iosfadh sé fiche ceann eile aca." "Dar a leabhra ní bhfuighidh se iad" arsa siad-san agus tharraing achan fhear ceann air bhí an dá chead ag fear an tighe.

Bhí fear ann i bhfad ó shoin agus is fada ó shin a bhí.

Bhí fear ann (o) i bhfad o shoin agus is fada o shoin a bhí. lá amháin bhí sé ar an tsráth-bán agus d'imthigh an [?] air. Smaointigh sé ar phlean go mbeadh sé ionchurtha le fear an toighe ósta. Arsa seisean le fear an taoighe ósta "níl cuideachta arbith fa'n teach seo."
    Máire Ní Eichthighirn
    An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall