Scoil: An Cuimín (uimhir rolla 6162)

An Coimín, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bheirfidhe tú leat an mhin-coirce i scala agus cuirfidhe tú uisge galach anuas air. Measgann tú suas é annsin no go mbéidh an min uilig fliuch. Cuirfidhe tú amach ar an tábla é agus gní tú é comhthram le do láimh. Téigheann tú an t-iarann leis an teine ar eagla go greamóchadh an t-arán air. Annsin cuireann tú an t-arán ar an iarann go raibh sé bruithte. Tá an-bhrigh san arán seo. Ba ghnáthach leis na sean-dhaoine theacht le trath amháin san lá de'n arán seo agus go fóill nuair atá na daoine ag dhul ar astair fada cuireann siad giota de'n arán ina bpóca. Níl áird ag corr dhuine ar an arán seo no cuireann sé dóghadh-croidhe ortha. Tá an t-arán seo an-mhaith nuair atá neart ime air.
    1. táirgí
    Máire Ní Bhaoghaill