Scoil: An Mhainistir, Carrabeg

An Cheathrú Bheag, Co. na Gaillimhe
An Br. Coinleith Ó Mainnín

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean ann uair amháin agus ní raibh ach aon mhach amháin aici. Bhí ruin aici sagart a dhéanamh dhe, ach ní raibh sé féin sásta. B’fhearr leis a dhul ag fóghlaim gadaidheaic. Aon lá amháin an mháthair go rachadh go teach an Phobail ag iarraidh ar Dia. Céard a dhéanfadh sí leis. Chuala an mac go raibh sí lé dul ann agus chuaidh sé róimpí. Bhí sí ins an séipéil nuair a tháinig sise isteach. Chuiadh sí síos ar a glúinibh agus d’iarr sí ar Dia céard a dhéanfadh sí agus d’fhreagair an mac a bhí i bhpolach. ‘Déan gadaidhe de’. Chúaidh sé abhaile annsin. Núair a tháinig sise ‘an rud a bhí uait tá sé agat’. D’imrigh sé annsin go gceann bliadhna ag fóghlaim gadaidheaic. Oídhche amháin chúiadh sé féin agus gadaidhe eile ag goid caorach. Ag teacht abhaile dóibh chuir an gadaidhe óg geall leis
    AT1525: The Master Thief
    Seán Ó Feodhabhra