Scoil: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. na Gaillimhe
Eibhlín Bean Mhic Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Bhí táilliúr i Leacht-Seoirse fadó. Lá amháin nuair a bhí sé in a luighe ar an mbord, chonnaich sé míoltóg ar an doras beag agus chaith sé an t-snáthad leí. Chuir sé isteach in a suíl í. Dubhairt sé leis fhéin go raibh sé indon dul ag obair ag fear ar bith. Dimhthigh leis ar thóir oibre. Bhí sé ag imtheacht leis go dtáinig sé go dtí caisléan in a raibh triúr fáthach a [!] gcómhnuidhe. Thug siad obair dhó.
    An chéad lá a chuaidh siad amach ag obair. Bhí siad ag chaitheadh ord mór a bhí leath-thonna méadhchain. Chaith ceann de na bfáthaigh leath-míle é. Rug an dara fáthach air agus chaith sé mhíle é. Rug an treas fáthach air agus chaith sé míle go leath é. Annsin rug an táilliúr ar an ord agus d'feach sé air agus d'feach sé air an spéir. Dubhairt sé dá gchaithfeadh sé é leagfadh sé an spéir. Dubhairt an
    Seamus Ó Grálaigh