Scoil: Garán (uimhir rolla 11721)

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    deireann na daoine gur cuireadh Naomh Cáimín ins an roilig sin. Do bhíodh na daoine ag imtheacht go dtí an tobar bheannuighthe sin fadó agus do théighidís ó'n áit sin go dtí (go) carraig atá amuigh san fhairrge. Is féidir a dhul go dtí an tobar sin nuair a bhíonn an taoille amuigh. Deireann na daoine gur leighis an t-uisge sin duine a raibh súile tinne aige. Bíonn sruthán ag teacht ó Tobar Cháimín i gcomhnuidhe. Do bhunuigh sé féin agus Naomh Breandán an cill sin fadó. Níor dóigheadh an cill sin chor ar bith. Do bhíodh a lán daoine ag imtheacht go dtí an chill sin fadó. Do théigheadh siad go dtí an chill i n-aimsear Chromaill. Is é Naomh Sabhairne naomh patrúin Baile na Cloiche. Do leighis Naomh Sabhairne a lán daoine. Do leighiseadh duine freisin