Scoil: Ros Muc

Ros Muc, Co. na Gaillimhe
Stiofán Ó hOisín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fuair sé amach go raibh an contra folamh thóg sé é. "Siad na buachaillí a rinne an cleas seo orm ag iarraidh mé a sgannradh" adubhairt sé leis fhéin. Annsin thóg sé an cóntra agus leag sé isteach sa gcairt é. Nuair a tháinic sé abhaile chuir sé an cóntra isteac san sgioból. Tháinic sé isteach sa teach agus d'ith sé a shuipeár. Níor labhair sé faoi'n gconra chor ar bith. Faoi cheann tamaill d'imthigh Seán amach san sgioból arís. Bhí gé ar gor ag bean Sheáin san sgioból. Thóg Seán an ghé amach as an mbosca a raibh sí ann agus leag isteach sa gcontra í. Annsin chuir Seán an clár béil ar an gcóntra agus chuaidh sé isteach sa teach arís. Faoí cheann tamaill d'imthigh na buachaillí amach sa sgioból ag iarraidh an chontra a thabhairt ag an teach a raibh an fear caillte ann. Ach a raibh siad ag dul suas an chosán thosaigh an ghé ag corruighe
    Tomás Ó Máille
    An Turlach, Co. na Gaillimhe